top of page

NGDK formidler valper fra oppdrettere som følger klubbens regler for valpeformidling. Dette vil ikke si at klubben garanterer for valper vi formidler. Kjøp og salg av valper er et forhold mellom valpekjøper og oppdretter av valpen/hunden.

Vi anbefaler at alle bruker sunn fornuft ved kjøp av hund. Kjøp ikke en valp om du ikke føler at oppdretter gir deg de svarene du vil ha, om du ikke får møte mor og valper, om ikke valpen ser velstelt ut osv. Gjør alle avtaler skriftlige og kjøp ikke valp som ikke leveres med veterinærattest. Men husk at du kjøper et levende dyr, selv den beste oppdretter kan ikke garantere for hva som kan hende videre i valpen/hundens liv! Du bør derfor forsikre valpen/hunden snarest mulig etter overtagelsen.

​

Vurderer du å kjøpe valp, tenk på følgende:

  1.  Hva planlegger du å gjøre med valpen/hunden når du er på jobb?
    Ingen hund, uansett rase, kan overlates til seg selv alt for lenge, og dette gjelder spesielt en grand danois. Grand danoisen trives best når den kan være samme med eieren mesteparten av døgnet. Du egner deg ikke som hundeeier dersom du har en livsstil som tilsier at du er på jobb i 8-10 timer, kommer hjem, snur i døren og så går ut med venner eller til nærmeste treningsstudio!
    Er du lenge på jobb hver dag og ikke kan ha med hunden bør du finne en "hundebarnehage" el
    ler gjøre avtale med noen som kan lufte den i løpet av dagen. Med tilvenning kan en valp være alene 2-3 timer, men regn da med at det går utover inventaret!

  2. Har du tid til mosjon av hunden?
    En grand danois trenger jevn mosjon, og du må regne med å sette av minimum en time sammenhengende til tur hver dag når hunden er over valpestadiet. Og hver dag betyr hver dag, 365 dager i året. I tillegg  må hunden ha anledning til å gå ut og gjøre fra seg på flere mindre turer i løpet av døgnet.

  3. Har du tid til å trene med hunden?
    Hunden trenger å lære grunnleggende ferdigheter, dvs. hverdagsdressur som å gå pent i bånd, slik at du og hunden kan ha et hyggelig samvær. Den lærer ikke å bli veloppdragen av seg selv!
    I till
    egg trenger hunden din å bruke hode sitt litt hver dag i form av trening. Hva det er spiller mindre rolle, spor, lydighet eller ”sirkuskunster”, så lenge dere har det gøy sammen!

  4. Har du plass nok?
    En grand danois trenger litt plass for å trives. Som voksen er den forholdsvis rolig inne, men som ung kan det gå unna i svingene. En grand danois er like aktiv som andre raser, bare mye større!  Det er også lett for at det klør litt i tennene i valpeperioden, det meste av inventar kan da bli gjenstand for ”tyggegalskapen”. Du kan ha et eget rom til hunden hvor den kan være når du ikke er til stede, eller eventuelt sette av en krok i et annet rom. En grand danois skal ikke ligge i bur i time etter time!

  5. Hvis du er avhengig av bil, har du stor nok bil?
    Har du tenkt på hva du skal gjøre når du og familien skal på påskeferie, med ski, snowboard, akebrett, syv bager med klær og et ukjent antall poser og ting og tang? Er det da plass til en grand danois i bilen i tillegg?

  6. Har du råd?
    En grand danois koster litt i innkjøp, men i tillegg trenger du et minimum av utstyr og ikke minst fôr. En grand danois spiser godt i oppveksten og er avhengig av et fôr av god kvalitet. En så stor hund må også ha en god og myk liggeplass, et teppe på gulvet holder ikke mål!
    I tillegg kommer vaksiner, forsikring og veterinærregninger. Ikke alle forsikringsselskaper har like gode avtaler og en større operasjon for eksempel for magedreining kan fort komme opp i godt over 100.000,-. Du kan ikke regne med å få igjen hele dette beløpet på forsikringen. Dette er en stor hund og dersom hunden din trenger medisiner skal det store doser til, noe som også kan bli en betydelig
    kostnad.

​

​


Anbefalt valpepris på godkjente kull fra medlemmer og oppdrettere i NGDK er for tiden
18.000 - 20 000 N.Kr * avhengig av helsetester oppdretter har utført.


*Oppdatert 24 februar 2022
 

Les mer om rasen under fanen
"grand danois" . Der finner du bla. to flotte artikler om rasen med masse informasjon og bilder om og av rasen!

Viktig melding fra styret i NGDK!

Kontrakt ved kjøp av grand danois valp:

Vi har dessverre sett at enkelte oppdrettere på vår rase, som ikke er medlem i klubben,  opererer med meget urimelige kontrakter ved kjøp eller fôravtale på valp. Avtalene kan fremstå som «riktige» for en som ikke har vært borti dette før. Vi vil med dette advare nye valpekjøpere mot å signere disse avtalene. De aller fleste oppdrettere i Norge benytter seg av NKKs kontrakter. Du finner NKK’s kontrakter for kjøp og fôrvertavtale på nkk.no
Spør klubben dersom du lurer på noe!


Be om å besøke oppdretter. Valper og voksne skal IKKE oppstalles i bur, en grand danois har sterkt behov for fysisk kontakt med sin eier.

Ikke la deg blende av mange og «fine» ord fra en oppdretter!
Hør med klubben før du går til innkjøp/avtaler/forvertavtale, vi hjelper deg gjerne!


Det er en del feilfargede valper på markedet. Tenk på at avkom etter fargeblandinger kan gi feilfargede valper. Disse feilfargede valpene vil bli registrert med «Ikke godkjent farge» hos NKK og kan således hverken benyttes i avl eller stilles ut på utstilling.

Det er også vanskeligere å avle videre på valper fra fargeblandinger enn på valper som er avlet innen fargegruppen, pga. faren for mange feilfargede valper i kullet.

Enkelte oppdrettere utenfor klubben har blitt anmeldt til Mattilsynet gjentatte ganger for dårlig hundehold.

Ikke støtt oppunder useriøs hundeavl/hundehold, det ødelegger vår fantastiske rase på sikt.

Dersom du skal skaffe deg renraset grand danois ta gjerne kontakt med klubben først.

Du er hjertelig velkommen til en prat!

NGDKs leder:
Heidi Lund
leder@ngdk.no
Tlf: 938 47 733

​

Valpeformidler i NGDK:

Mireille Gabrielli
valpeformidler@ngdk.no
Tlf: 902 17 015

 

Gå gjerne på kurs med valpen din. Husk at det er bedre å gå på kurs før valpen din har fått for mange uvaner. Det er lettere å forebygge problemer enn å bli kvitt dem.

NGDK arrangerer egne kurs. Ta kontakt med klubben for mer informasjon.

bottom of page