top of page

Om grand danois.
(Tusen takk til alle som har bidratt med flotte fotos til denne siden; Elisabeth Bugge Olsen, Rikke Ø.Pedersen, Ingelill Brattheim, Roger Sjølstad og Steinar T. Porsanger Moen.)

Grand danois, hundeverdens Apollon. Rasen utstråler styrke og eleganse, i en stor, kraftig og velproporsjonert kroppsbygning. En vennlig mild kjempe, lojal og trofast. Kjærlig, leken og sist men ikke minst en barnevennlig hund. Rasen er først og fremst en selskaps-og familiehund. Den som velger grand danois vil få en trofast venn for livet.

Hvem passer grand danoisen for:
Går man til anskaffelse av en så stor rase som grand danois må man være sitt ansvar bevisst og man må nøye vurdere om man har den tiden som kreves til hunden, særlig i hundens valpe-og unghundperiode. Som valp og unghund er grand danoisen minst like aktiv som alle andre raser.
Dette er en hurtigvoksende rase som er nærmest ferdig å vokse i høyden alt ved sju måneders alderen. En så stor hund må ha en god og grundig sosialisering. Den tiden man investerer i valp- og unghund fasen kan ikke undervurderes. Det er da man legger grunnlaget for resten av hundens liv. Den fasen er særs viktig for denne rasen som blir så stor når den er ferdig utvokst. Det anbefales at man er konsekvent og gir hunden en grundig oppdragelse, og at man starter med dette straks man har fått valpen i hus. Vi vet at tiden mellom fem uker og tre-fire måneder er en viktig tid for alle valper. Grand danois eiere bør utnytte denne tiden ekstra godt til miljøtrening av sin hund.
Grand danoisen er ikke en spesielt vanskelig rase å ha eller oppdra, men fordi rasen blir så stor, og dermed også sterk, passer rasen for de som har noe erfaring fra hund fra før. Man bør helst være genuint interessert i hund og villig til å legge ned tid i hunden for å få en veltilpasset og hyggelig hund å leve sammen med.
Raseklubben stiller alltid opp for nye med rasen for råd og veiledning.

 

Faktaboks om NGDK:
Leder:
Heidi Lund
E-post: leder@ ngdk.no

Valpeformidler:
Mireille Gabrielli

E-post: valpeformidler@ ngdk.no

Norsk grand danois klubbs offisielle facebook side: NGDK- Norsk Grand Danois Klubb

Klubbens medlemsblad «Stort sett» utkommer med to nummer i året.

Selv om NGDK er en relativt liten klubb er det likevel en aktiv klubb som bl.a. arrangerer tre  rasespesialer i året.
På flere av disse utstillingene står det sosiale samværet i sterk fokus, og det arrangeres grilling, festmiddager, utstillingstreninger mm. Klubben arrangerer også turer, foredrag, handlerkurs, og av og til også lydighetskurs rundt om i landet.

 

Norsk Grand Danois Klubb har skrevet to rasepresentasjoner i Norsk Kennel Klubs blad Hundesport som du kan lese her:
Rasepresentasjon i Hundesport nr 3 2015 (pdf-fil)
Rasepresentasjon i Hundesport nr 8 2010 (pdf-fil)

Det viktigste du kan gjøre for den voksne hunden din er å mosjonere den jevnlig. Den blir gjerne med på tur! Du behøver ikke pakke den voksne hunden din inn i bomull selv om den er stor, men husk på at fordi den er så stor kan dere komme opp i situasjoner som ellers ikke ville oppstått.

"Grand danois, hundeverdens Apollon. Rasen utstråler styrke og eleganse, i en stor, kraftig og velproporsjonert kroppsbygning. En vennlig, mild kjempe, lojal og trofast."

Rasestandard for grand danois (pdf-fil)

 

En GD er lykkelig når den er ved din side. En GD er din venn for livet!

 "Ben"
Foto tatt av Roger Sjølstad

bottom of page