top of page

Om grand danois.
(Tusen takk til alle som har bidratt med flotte fotos til denne siden;Elisabeth Bugge Olsen.Rikke Ø.Pedersen. Ingelill Brattheim.Roger Sjølstad.Steinar T. Porsanger Moen.)

Grand danois, hundeverdens Apollon. Rasen utstråler styrke, og eleganse, i en stor, kraftig og velproporsjonert kroppsbygning. Vennlig mild kjempe, lojal og trofast. Kjærlig, leken, og sist men ikke minst en barnevennlig hund. Rasen er først og fremst en selskaps-og familiehund. Den som velger grand danois som rase vil få en trofast venn for livet.

Hvem passer grand danoisen for:
Går man til anskaffelse av en så stor rase som det en grand danois er må man være sitt ansvar bevisst og man må nøye vurdere om man har den tiden som kreves til hunden, særlig i hundens valpe-og unghund-periode. For som valp og unghund er grand danoisen minst like aktiv som alle andre raser.
Dette er en hurtigvoksende rase som er nærmest ferdig å vokse i høyden alt ved sju måneders alderen. En så stor hund må ha en god og grundig sosialisering. Den tiden man investerer i valpe og ung hund fasen kan ikke undervurderes. Det er da man legger grunnlaget for resten av hundens liv. Den fasen er særs viktig for denne rasen som blir så stor når den er ferdig utvokst. Det anbefales at man er konsekvent og gir hunden en grundig oppdragelse, og at man starter med dette straks man har fått valpen i hus. Vi vet at tiden mellom åtte og tolv uker er en viktig tid for valper. Grand danois eiere bør utnytte denne tiden ekstra godt.
Selv om grand danoisen er en hund med et mykt gemytt skal man alltid huske at man må ha lederskapet på plass! Rasen passer for de som har noe erfaring fra hund fra før. Man bør helst være genuint interesserte i hund og villig til å jobbe aktivt med hunden sin.
Raseklubben stiller alltid opp for nye med rasen for råd og veiledning.

 

Les mer om rasen i artiklene som var publiserte i Norsk kennel klubbs medlemsblad "Hundesport". Disse artiklene er skrevet av NGDKs medlemmer, og klubbens fotografer har bidratt med fotos.

Faktaboks om NGDK:
Leder:
Heidi Lund. Tlf: 938 47 733.
E-post: leder@ngdk.no
Valpeformidler:
Nora Skotam, tlf: 913 55 555.
E-post: valpeformidler@ngdk.no
Norsk grand danois klubbs offisielle facebook side: NGDK- Norsk Grand Danois Klubb
Klubbens medlemsblad «Stort sett» utkommer med fire nummer i året.
Selv om NGDK er en relativt liten klubb med knappe to hundre medlemmer, er det likevel en aktiv klubb som bla. Arrangerer fire utstillinger i året, hvorav tre er rasespesialer.
På flere av disse utstillingene står det sosial samværet i sterk fokus, og det arrangeres grilling, festmiddager, utstillingstreninger mm. Klubben arrangerer foredrag, handlerkurs, og den arrangerer også lydighetskurs rundt om i landet.
Klubben har distriktskontrakter i store deler av landet som avholder treff og treninger hvor det er ønskelig. 

"Grand danois, hundeverdens Apollon. Rasen utstråler styrke, og eleganse, i en stor, kraftig og velproporsjonert kroppsbygning. Vennlig mild kjempe, lojal og trofast."

Les rasens standard her >

 

Det viktigste du kan gjøre for hunden din er å sosialisere den skikkelig, og mosjonere den jevnlig. Den blir gjerne med på tur! Du behøver ikke pakke hunden din inn i bomull selv om den er stor, men husk på at fordi den er så stor kan dere komme opp i situasjoner som ellers ikke ville oppstått.

En GD er lykkelig når den er ved din side. En GD er din venn for livet!

 "Ben"
Foto tatt av Roger Sjølstad

bottom of page