top of page

NGDK er samarbeidende med Norsk Kennel Klub.
Som medlem får du NKKs medlemsblad Hundesport 8 ganger  i året, samt vår klubbs medlemsblad "Stort Sett" som kommer med 3 nummer i året. Vi formidler valper fra oppdrettere som følger klubbens regler. Dette vil ikke si at vi garanterer for valper vi formidler. Kjøp og salg er et forhold mellom valpekjøper/oppdretter av valpen/hunden.

Vi anbefaler at alle bruker sunn fornuft ved kjøp av hund. Kjøp ikke en valp om du ikke føler at oppdretter gir deg de svar du vil ha, om ikke valpen ser velstelt ut osv. Gjør alle avtaler skriftlige og kjøp ikke valp som ikke leveres med veterinærattest. Men husk at du kjøper et levende dyr, selv den beste oppdretter kan ikke garantere for hva som kan hende videre i valpen/hundens liv. Du bør derfor forsikre valpen/hunden snarest etter overtagelsen.

Anbefalt valpepris på godkjente kull fra medlemmer og oppdrettere i NGDK er for tiden
18.000 - 20 000 N.Kr *
avhengig av helsetester oppdretter har utført.Om du blir tilbudt en billigere valp pga "utstillingsfeil", tenk deg godt om. Er du helt sikker på at du ikke vil stille ut hunden senere?

Viktigst å huske på om du tenker å kjøpe en grand danois er at du har tid til den. Den vil ligge ved din side og følge deg hele dagen om den kan. Den er meget avhengig av menneskelig kontakt. For de som jobber og er borte hele dagen, bør det ordnes med "hundevakt" som kan se til hunden i løpet av dagen, ta hunden med på jobb, eller skaffe "dagmamma"

En valp kan ligge alene 2-3 timer når den har vent seg til det, men regn med at det vil gå utover "inventaret".

Du må også ha tid til å trene dressur med valpen, den lærer ikke å bli veloppdragen av seg selv! Les gjerne bøker om dressur før du får valpen i hus, så unngår du mange nybegynner-feil. Bruk alltid sunn fornuft, husk at hunden ikke tenker som et menneske, men leser ditt kroppspråk og tonefall i stemmen. Gå gjerne på kurs med valpen. Husk at det er bedre å gå på kurs før valpen din har fått mange uvaner. Det er lettere å forebygge problemer enn å bli kvitt dem!

Som voksen (over 2 år) er en GD (grand danois) normalt rolig og trivelig å leve sammen med. Som valp og unghund er den minst like aktiv som andre raser, bare mye større!

En voksen GD spiser ca 1,5 liter hundemat om dagen. Valpen/unghunden spiser gjerne mer. Pris på matforbruket kommer an på hva og hvordan du kjøper maten. Det er ekstremt viktig med korrekt foring på en rase som vokser så fort. Lytt til en erfaren oppdretter.

En stor hund som en GD må få løpe fra seg, men er ikke så krevende som jakthundrasene. Du bør trene lydighet, så får du mer ut av hunden din. En GD lærer fort om du trener på riktig måte.

Passer en GD i ditt liv, tror vi ikke du vil angre. Det er som å få en god venn inn i familien. Pass bare på at det er du og din familie som er sjefen, det er ikke like hyggelig å måtte ligge på sofaen fordi GDen har overtatt soverommet og sengen din!

Har du flere spørsmål om rasen, ta gjerne kontakt med klubben!
*Oppdatert 24 februar 2022

 

Les mer om rasen under fanen
"grand danois" . Der finner du bla. to flotte artikler om rasen med masse informasjon og bilder om og av rasen!

Viktig melding fra styret i NGDK:

Kontrakt ved kjøp av grand danois valp.

Vi ser dessverre oppdrettere på vår rase, som ikke er medlem i klubben, og som opererer med meget urimelige kontrakter ved kjøp eller fôravtale på valp.

Vi vil med dette advare nye valpekjøpere mot å signere disse avtalene, det har vist seg at dette kan bli en dyrekjøpt erfaring både emosjonelt og økonomisk. Spør oss om du lurer på noe!

Avtalene kan fremstå som «riktige» for en som ikke har vært borti det før.

Be om å besøke oppdretter. Valper og voksne, skal IKKE oppstalles i bur og de har sterkt behov for fysisk kontakt med sin eier.

Ikke la deg blende av mange og «fine» ord, og hør med klubben før du går til innkjøp/avtaler/forvertavtale, vi hjelper deg gjerne!

De aller fleste oppdrettere i Norge benytter seg av NKKs kontrakter. Du finner NKK’s kontrakter for kjøp og fôrvertavtale på nkk.no

Det er nå en del feilfargede valper på markedet. Vi vil informere dere om at avkom etter fargeblandinger kan gi feilfargede valper. Disse feilfargede valpene vil bli registrert med «Ikke godkjent farge» og kan således hverken benyttes i avl eller stilles ut på utstilling. Det er også vanskeligere å avle videre på valper fra fargeblandinger enn på valper som er avlet innen fargegruppen, pga. faren for mange feilfargede valper i kullet.

Enkelte av disse oppdretterne har blitt anmeldt til mattilsynet gjentatte ganger for dårlig hundehold.

Ikke støtt oppunder useriøs hundeavl/hundehold, det ødelegger vår fantastiske rase på sikt.

Dersom du skal skaffe deg renraset grand danois tar du kontakt med oss først.

Du er hjertelig velkommen til en prat.

post@ngdk.no
Sist oppdatert 26.02.22

Gå gjerne på kurs med valpen din. Husk at det er bedre å gå på kurs før valpen din har fått for mange uvaner. Det er lettere å forebygge problemer enn å bli kvitt dem.

NGDK arrangerer egne kurs. Ta kontakt med klubben for mer informasjon.

bottom of page